Wednesday, August 29, 2012

Banalitate

.
La o privire atenta oamenii sunt interesati nu de eroi, fapte marete samd, ci de micile aspecte ale acestora care creaza atmosfera, eterul in care acestia se misca.

Un Robin Hood ar fi insipid umbland asa eroic prin padure cu arcul ala de 2 metri in spate, cu fiecare pas masurat si cu exact 10 sageti in tolba, precis numarul soldatilor de doborat. Daca soldatii astia ar petrece tot timpul in cazarma, fiecare la marginea patului curatind cu miscari ritmice spada si gandind mecanic in probabilitati de succes in lupta, iar ar fi total neinteresant.

Nu Robin Hood in sine e fascinant, ci ideea ca unul ca noi toti, cu mantia aia jegoasa si pe alocuri desirata si alergand ilogic dupa iubita vietii lui, e capabil sa fie totusi din senin mai sus de banalitatea vietii obisnuite.

Nu e vorba de intamplarea in care eroul x se lupta cu y, ci de fapt inconstient sesizam faptul captivant si de neinteles in care intregul univers al carui rezultat este x se intersecteaza in punctul reprezentat de aceasta intamplare, si afecteaza profund, celalalt univers reprezentat de y. Who gives a rat's ass about x and y, it's all about amantele, hainele, dusmanii, prietenii, obsesiile, iubirile, ura, bunatatea, dramele, toate acele unde al caror pretext este x sau y; adica tot ce este in spatele acestora si in afara lor.
.

No comments:

Post a Comment