Wednesday, April 27, 2011

In ultima vreme nu sunt deosebit de mandru de mine.

Ma simt ca la confesor, un pic claustrofob, dar presiunea faptelor mai putin fericite ma impiedica sa fug. Voi spune din start ca nu insist decat pe faptele semnificative, in spatele lor fiind multe altele pe care le consider mai putin importante.

1. Azi, conducand cu viteza regulamentara de 100km/h pe una din autostrazile ce strabat orasul, ies pe un exit de 60km/h. Franez cum era cazul si ajung dupa cateva sute de metri (e un exit lung, coboara un deal) in spatele unei masini care mergea cu approx 35kmh in zona de 60. Primul impuls: "Pen, respira adanc si ai rabdare." Nu rezist, apas pe volan, clanxonul tipa scurt. Ala nimic. Rapid (la mine minutele sunt ore) mai dau doua tiiiiit-uri scurte. Cel din fata ajunsese la 30 km/h. Masina nu parea sa aiba nici o problema, exitul de o banda. Ma enervez, asa incat, in nemernicia mea (dupa cum spunea un personaj din filmele cu comisarul Moldovan) l-am tinut pe bietul om intr-un sunet continuu de clanxon timp de aproximativ 3 minute pana cand s-a terminat exitul. Cand am trecut pe langa el, m-am uitat din curiozitate sa vad ce profil are: asiatic, in jr de 50 ani, stand aplecat cu deosebita atentie asupra volanului tinut strans cu ambele maini si coate. Tarziu, dar imi cer scuze.

2. Acum vreo saptamana am lasat masina la spalat. Era noapte, pe la vreo 9 pm, si cand ies trec printr-o parcare in care baltea apa. Mergeam incet, daca tot am spalat-o sa nu o stropesc. Cand colo, de dupa o curba, vine un nene cu o masinuta conducand rapid si dintr-o miscare imi face numai apa murdara pe masina. M-am enervat groaznic, pentru o secunda m-am gandit sa intorc masina si sa-i spun vreo doua (avea si o fata de prostanac naiv) si... chiar am intors-o. In timp ce intorceam mi-am dat seama de inutilitatea gestului si de faptul ca exact cu 30 minute inainte si eu am trecut in aceeasi maniera brutala prin aceeasi balta, in drum spre spalatorie. Am zambit si mi-am continuat drumul. Imi cer scuze pentru ca l-am facut prostanac (de fapt in gand am spus idiot + l-am injurat romaneste de mama) si pentru intentia initiala.

Cam astea sunt cele mai recente, daca mai comit astfel de acte le voi face publice.

On the bright side, mergand azi la pediatru cu D am stat in office cam 1 ora (a intarziat mult). D s-a plictisit ingrozitor (si eu la fel) dupa vreo juma de ora in care a examinat toate jucariile din office asa incat la venirea pediatrului a facut show. Desi am fost neinspirat incercand sa-i arat pe telefon ceva sa o linistesc, nu am simtit nici cea mai mica suparare cand l-a luat cu manutele ei puternice si l-a facut efectiv tandari pe podeaua cabinetului (e si din sticla, deci la propriu). :) Pediatrul a fost chiar haios, putin impacientat mi-a spus "sper ca nu era nou". Well, it's just a phone am raspuns zambind si adevarul e ca am inteles-o perfect pe D in nerabdarea ei. :)

2 comments:

  1. Mie doar imi rezulta ca daca ai avea-o pe D in masina nu te-ai mai enerva atata! Daca tot s-a deschis confesionalul auto aici marturisesc ca azi mi-a taiat fata o individa care 99% conduce cu sandale cu platforme si toc de 12 cm, si i-am urat sanatos sa se duca in tot felul de locuri in care acum nu ar incapea, cu sandalele ei cu tot. Toate astea in gand, desigur, si in romaneste.

    ReplyDelete
  2. Mda, e bine ca poți in gând... Problema e ca as vrea sa fiu calm si, logic vb mă pot gândi la o mulțime de motive pentru care cineva nu porneste pe verde sau nu semnalizeaza. Dar cand de ex las pe unul sa intre in fata mea franand decent si invitandu-l, apoi respectivul face tot ce poate pentru a nu răspunde mai departe la fel, trec in modul "București".

    Ieri, rush hour. Eu pe banda 3, vreau sa trec pe 2. Pun semnal din supertimp, paralel cu mine o tipa la vreo 50 ani. Coloana merge încet, eu un pic in fata, perfect vizibil, semnalul pus de vreo 30 sec. Aia nimic, privirea fixa. Sun ffff scurt. Se uita, după care se baga cât poate in fundul celui din fata. Lady, let me give you an ex of how we handle it Romanian style. Ma bag in fata ei incet dar sigur. Semne peste semne, mai sa facă infarct. Am ridicat si eu mana naiv balanganind-o a multumesc, ca si cand as fi fost cea mai nevinovata persoana din lume :) .

    ReplyDelete