Wednesday, January 1, 2014

What is love

.
E si titlul unui cantec al lui Haddaway, dar nu despre asta vreau sa vb.

Adevarul este ca I have no clue what love is. Si e ingrijorator, nemaifiind chiar in my 20s :) .

Incerc sa imi amintesc, nu prea reusesc. In mod cert sunt multe moduri de a iubi, dar iubirea privita astfel e doar o conventie, un cuvant in loc de apreciere, prietenie, afectiune, sex. Nu este acel sentiment clar: Da domle, iubesc! ale carui vibratii -imi imaginez doar :) - strabat fara efort planuri ale fiintei cuiva de care respectivul nici nu era aware, rezonand in moduri atat de complexe incat renuntam a le mai analiza - doar devenim martori ai acelor trairi si ne bucuram de acel prezent de neinteles, dar cumva existent.

O singura data am simtit ceea ce cred ca ar fi "love at first sight"; dar atunci eram complet imatur pentru a urmari lucid sentimentul in planul realitatii. Si nu vb de chemistry-cu mult mai frecvent intalnita, ci de acel "wow" in care ramai fara cuvinte (de preferat doar initial) si ametesti.

Imi place mai mult expresia englezeasca "I'm in love with ..." decat "iubesc pe"; priveste iubirea ca pe un fluviu in care cei doi pasesc impreuna si nu doar din punctul unuia de vedere ca un vector indreptat spre celelalt. La fel si pentru "I'm into ...".

Sper ca macar Haddaway sa fi gasit raspunsul la intrebare :) .
.

No comments:

Post a Comment