Friday, December 3, 2010

Poza "symbol"

Haideti sa intram pentru cateva minute in pielea unui generic reporter roman.

Vrem sa scriem un articol despre tema x. Deschid computerul -ia uite dom'le gugal si-a schimbat pagina de sarbatori- si scriu "x, probleme" sau daca mai stiu si ceva limbi straine "x, problems". Aleg aleator al 3-lea link, e in engleza, mana pe telefon: "hai ma Ioana, ca tu stii mai bine, spune-mi si mie ce vor astia aici".

Ok, am aflat ce scrie in pagina, mai adaug la sfarsit un paragraf - bomba (daca e de cutremure, pomenesc ceva de 2012 si maiasi si nostradomus; banci? spun ceva de masonerie, somaj, dar ca exista si sperante, etc).

APOI am nevoie de piatra de temelie: POZA. Cine Doamne iarta-ma se duce sa pozeze? Intreb pe sefu', imi spune:

"hai ba, ia si tu de pe net o poza reprezentativa; sau pune-l pe Gigi de la lifturi in camera aia mica de la parter, strange de la ailalti un teanc de bani,dai lu' Gigi si spunei ca a fost avansat redactor sef. E redus, o sa se bucure, si fai o poza in timpul ala."

varianta: as putea sa dau pe gugal x, aleg imaginile, ma duc la pagina 11, aleg a treia din stanga.

Haideti sa vedem rezultatele:

Gigi liftierul (symbol marire salarii):


Ioana (symbol romanii mananca prostii):


Un pui facand yoga in casoleta (symbol carnea se scumpeste din ianuarie - la naiba, ar fi trebuit sa-i pun si un fular in jurul copanelor):



Nu o sa mai avem cascade de ulei (se scumpeste din septembre):


Stresul al serviciu (sigur si voi aveti un revolver in geanta):

E clar necesar sa avem relatii armonioase cu parintii (alternativ symbol pasiune in relatiile intre pers de acelasi sex):

Sau cu partenerul de viata (symbol motive pentru care nu te insori):


Symbol nu faceti dragoste in fata copiilor (cu varianta - nu filmati partidele si le puneti pe website-uri pe care copiii vostri le pot accesa cautand Spongebob):

Symbol "e bine sa faceti economie in familie" (sau cu varianta "m a trois e ok, cat timp aveti niste bani pusi la pusculita"):




No comments:

Post a Comment