Thursday, December 16, 2010

Eu si Paul

Paul era vecinul meu. S-a mutat (aici se aude un oftat de usurare).
Acest post e un remember al relatiei mele cu acest om.

Knock-knock la 10 pm. "Salut omule -in traducere libera- e zapada de 2 feet afara, hai sa mergem cu truckul meu sa scoatem soferii blocati din zapada!!" -semnele de exclamatie ar trebui sa indice un entuziasm eroic. "Cu mare placere Paul, dar altadata, acum sunt f obosit si in plus riscam sa ramanem si noi blocati." "OK pal, I'll tell you what happened tomorrow!!"

Knock-cioc la 9 dimineata, duminica: "Nevasta-mea a facut lasagna, uite o tava aici." Lasagna a stat pe counter aprox 3 zile, apoi a sf la gunoi, era prea grasa.

Zgomot infernal de lopata din metal pe asfalt, aprox 9 pm. Printre draperii privitorul poate zari unul de 1.9m dand zapada de pe driveway-ul propriu si personal (al privitorului) cu miscari ample si deosebit de energice. Sh..t, acuma doar nu o sa pretinda sa fac un gest similar?!!?? A doua zi, un munte de zapada troneaza in spatele unui truck imens pe driveway-ul numitului Paul: "hey pal, diseara ce spui sa mergem sa aruncam zapada asta in ravine?"

Zi de vara, Paul cu fetita lui de 1.5 ani pe strada. "HI PEN! C'mon Gabriella, do the monkey, show Pen how you do the monkey!" urmeaza o superba exemplificare oferita de Paul ce lasa jumatate de strada masca intr-o combinatie de uimire si monkey-envy. Ca sa aiba mai mult succes, Gabriella este lansata intr-o tumba verticala 360 degrees in care trece cu capul la cativa cm de asfalt. Toti raman cu rasuflarea taiata, apoi zambesc incordati bucurosi ca nu s-a intamplat nimic grav.

"HI Pen, Kevin is a jerk!" Kevin e vecinul din partea ailalta a lui Paul, un tip rezervat care owns a pub, cam la aproape 2 m si foarte fit. Au avut o lunga disputa legata de cativa sq feet de teren soldata avocati si diminuarea minuscula a curtii lui Paul. "I saw him working out in his basement, and you know what? - it's hillarious, he doesn't even know how to do a proper push-up. One of this days I'm gonna jump him like a monkey! Ha, juuummm, buummm! Just like a monkey!" "I wouldn't do that Paul, and btw, I don't think u'd like anyone staring into your basement, right?" "YaaaAaaa, but he's a jerk!!!".

M-a ajutat odata cand imi blocasem volanul aiurea uitand cheia de la dispozitiv acasa. Era singurul foarte aproape de mine, a fost o aventura sa fiu pasager intr-o masina condusa cu peste 100kmh pe niste serpentine cu polei. "Don't worry pal, are traction control!" Vruuuuuuuuummmmmmm.

Eu, la 2 noaptea, o prezentare stresanta de facut a doua zi. De afara se aud zgomote destul de puternice, oricum neobisnuite ptr ora respectiva. Ma uit, usa de la garajul lui Paul e deschisa pe jumatate. Wtf is he doing this time, ma gandesc?! Ies, Paul era pe un scaun in mijlocul garajului, cu o privire cam pierduta, aprindea chibrituri si le arunca pe driveway. "Mi-au dat avertisment de la serviciu (lucreaza ca inginer in proiectarea a nu's ce sisteme transport gaze) au zis ca nu ma port corespunzator cu colegii. Eu doar incercam sa-i ajut, I told that guy "don't act like a nigger"". "Hey Pen, do you know that fire is purifying?" A fost singura data cand am vorbit cu el dincolo de cateva fraze -as spune ca a fost mai mult un fel de consult psihiatric de fapt- pentru ca mi se parea instabil si casa mea nu era suficient de departe de a lui. M-am convins ca intruneste toate criteriile de bipolar si -recunosc- am folosit absolut tot arsenalul din dotare pentru a-l convinge ca are nevoie de ajutor medical si ca ar fi bine sa il gaseasca intr-un oras mai la sud in care avea si ceva familie extinsa care sa-l ajute ca sistem de suport.

Recent, s-a mutat :) . In locul lui si-a facut aparitia un informatician, astia cel putin isi redirectioneaza energiile online.

6 comments:

  1. incep sa ma bucur ca vecinii nostri nu vorbesc cu noi (chiar daca iti trantesc usa garajului comun in fata, cam la 10 cm de fosele nazale) pentru ca nu, nu ne place focul purificator.
    cand ai timp imi explici cu blocatul volanului? mi-am amintit ca imi spusese cineva ca e ceva tipic canadian

    ReplyDelete
  2. no, e ceva tipic romanesc de fapt. :))

    Raspuns scurt: tinem foarte mult la masinile noastre, chiar daca sunt fully insured nu vrem sa pierdem timpul sa le claim la -30C. :)

    Raspuns lung:
    totul a inceput cand mi-am schimbat vechea masina care avea un astfel de stick de pus pe volan si i-am inmanat dealer-ului 2 chei diferite. respectivul mi-a spus ca nu ii trebuie decat una, eu i-am replicat ca atunci sa o arunce pe cealalta, ptr ca nu stiu de unde e. dealer-ul a insistat sa o iau, ca poate imi trebuie. eu -ce ma mai enerveaza si asta cu insistenta lui- pana la urma am luat-o si am aruncat-o acasa in sertarul chei orfane. Am plecat cu noua masina, am ajuns la mall, am blocat volanul cu stickul, cand m-am intors cu pungile am pornit masina dar era o chestie pe volan care nu voia sa plece (stickul). atunci in mintea mea s-au derulat cu repeziciune secventele recente: cheia era de la stick (se poate bloca fara cheie). d-asta l-am chemat pe Mr. Paul.

    ReplyDelete
  3. sa ma explic (pentru ca tot nu am priceput nimic:) imi spunea sotul meu care a stat o luna in canada si a folosit masina prietenului care il gazduia ca e ceva ce trebuie sa stii cand pleci cu o masina canadiana, altfel se opreste si n-o mai pornesti.sa fie stickul despre care vorbesti?

    ReplyDelete
  4. Hahaha, nope, mașinile in Canada nu au nimic special in afara de blockheater- un sistem de încălzire la priza al motorului, dar sincer nu l-am folosit nici cand erau -30C. Recunosc insa ca prima mașina aici, o vechitura primită gratis, a murit in chinuri după o pornire s-asta fără încălzire prealabila pe temp de -25C. Dar fiind de 20 ani, cred ca de fapt a fost mai mult un pretext de sinucidere. Pe vremea aia nu aveam încă global warming, acum probabil e ca in Mexic si aici :)

    ReplyDelete
  5. a fost vara. stai ca vine acasa si il intreb.
    -honey, i'm home1
    -tell me about cars in Canada, she said, putting some ciorba in his plate.

    ReplyDelete
  6. orice ar fi, e o legenda urbana (sau rurala) care sade picior peste picior alaturi de anaconda de 10m din canalizarea din New York.

    Hey, Yeti, don't be so selfish, pass the popcorn, you hairy oversized ba... :))

    ReplyDelete