Monday, January 24, 2011

Nume de cod: Penvestigator

Continuarea explicativa a unui comentariu din postul anterior. Totul se petrece cu mult, mult timp inainte de cele relatate in prima parte, intr-o seara senina de inceput de vara.

Pen era prin facultate si vroia sa plece in strainatate. Stia engleza din carti, adica citea acceptabil, dar... nu prea se lega dialogul. Renumitul pinguin esuase lamentabil cu cateva luni in urma, in tren, incercand sa discute cu un sud corean despre renumitele mere ce cresc la sud de linia demilitarizata (privind retrospectiv, nici coreanul nu stralucea la capitolul engleza, mildly put it).

Anyways, intr-o buna zi, dupa vreo 12 ore de vazut Seinfeld non-stop pe computer, la usa de camin a lui Pen rasunara batai timide. Pen iesi intr-un tricou de o vechime discutabila, cu parul ravasit si ochii rosi de atata holbat in monitor; pentru privitor, pinguinul nostru trebuie sa fi fost o aratare cu adevarat diavoleasca. In orice caz, un suflet care tipa "Salveaza-ma!!" din toti rarunchii.

Tinerii din fata usii se prezentara in engleza ca fiind elder X si sister y, veniti din nordul indepartat (parca Danemarca). Vroiau sa stie daca celebrul inaripat vrea sa discute chestii spirituale. Pen in mod normal nu ar fi avut chef sa intrerupa Seinfeld decat in caz de forta majora (de ex cutremur grad 8, tornada F4, examen MAINE la Anatomie), dar ceva in glasul lor il intriga. Da, era vorba de cuvantarea in maiastra limba engleza.

Un bec cca 5 watts palpai in mintea lui Pen si doua cuvinte rasunara in ecou in acelasi loc: why not?!! Hei, daca Pen avea ocazia sa converseze in limba lui Shakespeare nu trebuia sa piarda ocazia.

A inceput un dialog steril -dar in engleza- din care interlocutorii au iesit probabil epuizati. "Nu-i nimic - si-au zis - putem sa venim si in alta zi?" "Sigur dragii mosului" raspunse Pen dand din aripile vestigiale cu entuziasm!

Si uite asa au venit cateva dati la rand, Pen se simtea ca la meditatie iar mormanul de reviste Tower crestea pe zi ce trece in baie. Pana la urma respectivii au considerat ca Pen e un individ care, desi merita salvat din ignoranta, necesita efortul conjugat cu al unui super-elder. A venit asadar unul la vreo 55 ani cu fata de broscoi si ochii ciudati -exoftalmic, probabil hipertiroidian ca prea era plin de energie- care vorbea intr-una. Cum spunea Pen ceva, cum Froggy cu teoriile de nu mai termina 10 minute. Asa incat Pen i-a poftit pe toti -politicos, Pen e un gentleman- afara, spunand ca din pacate teoria lor nu are destula forta - inca (sa le mai dau o raza de speranta).

Si asa a trecut Pen prin stadiile de non-believer > investigator > penguin striking intense fear in the hearts of mormons.

1 comment:

  1. :)) Pen vede posibilitati acolo unde altii vad doar pierdere de vreme. nice

    ReplyDelete