Tuesday, February 22, 2011

Lectia ochilor oblici - ultimul episod

Tocmai cand se implineste un an de cand am pornit seria de posturi cu titlul de mai sus constat ca nu mai este nevoie de prea multe explicatii: priviti stirile si ceea ce se intampla in Africa.

Inlocuiti in presa cuvantele "popoare" cu "companii vestice" si "democratie" cu "resurse", pentru ca de fapt despre asta este vorba dincolo de milioanele de oameni care scandeaza prin piete. Africa este continentul pe care in prezent se infrunta China si Occidentul, folosind strategii diferite in acord cu situatia interna (una mai relaxata iar alta mult mai stringenta, respectiv). Deja foruri financiare internationale si-au anuntat inca de la inceputul miscarilor din Africa de Nord disponibilitatea de a ajuta la reconstructia tarilor respective.

Nota: acum vreun an imi intrebam un amic -vorba vine, de fapt un om care-si plateste prin influenta atentia celor din jur- ce mai face o ruda foarte apropiata a dansului. "Calatoreste mult, acum e in Egipt cu serviciul" a fost raspunsul de multe ori, incat chiar ma intrebam ce Dumnezeu tot face ala acolo de merge atat de frecvent. Respectivul este senior advisor la una dintre institutiile financiare pe care le tot injura jumatate de planeta iar Romania mai recent; lucreaza acolo cam de cand eu eram un interesant organism unicelular.

No comments:

Post a Comment