Monday, February 7, 2011

Ba

Well, cand e vremea nasoala afara si nu putem sa ne plimbam, D se plictiseste daca sta prea mult intr-un loc. O luam de sus in jos si exploram rapid fiecare nivel - acum fiind fff mobila (adica alergam tot timpul si urcam scari oricand se investe prilejul). Pct terminus e in basement, unde troneaza o tabla destul de generoasa folosita de familie la pregatit prezentari/invatat chestii.

Ei bine, pentru ca tot vrea sa silabiseasca toata ziua, am hotarat sa mergem la tabla si sa scriem silabele pe care D le spune. Adica dansa spune ceva, apoi e cu carioca in mana si -condusa bineinteles- scriem silaba respectiva cu litere mari de tipar. Cam tot facem asta de vreo luna si i se pare interesant, se concentreaza cu carioca aia in timp ce o ajutam sa "scrie" (daca nu vrea ceva oricum se reorienteaza imediat).

Cert este ca eram in BestBuy ieri seara si ajungem la raionul de televizoare. Alea erau in cutii, una dupa alta, si o vad ca se indreapta cu degetul tinta spre o cutie mai din spate care iesea vreun sfert de dupa alta si spune "Ba". Intradevar, era un TV Toshiba din care se vedea, de dupa cutia cealalta, un BA. :))

1 comment:

  1. Aaaa felicitari domnule! Se pare ca incepeti sa intrezariti satisfactia invatarii copilului sau cu copilul :) Pe mine m-a lovit boala asta cand Ausonie avea 3 ani si am invatat-o sa citeasca. Ce sa zic, e boala grea, si de aia incerc sa decid daca sa o scolarim pe acasa (homeschool) sau nu pe Rebeccah.

    Cati ani are D? (Diana?)

    Cu Ausonie am folosit 'Teach your baby how to read' de Glen Doman dar e munca multa, ca ii faceam cartonase cu fiecare cuvant. Acum cu Rebeccah facem Brill Kids Little Reader si citeste/recunoaste deja multe cuvinte. E scump dar recomand calduros :) Am postat un review odata dar daca vrei iti spun despre ce e vorba.

    ReplyDelete