Monday, November 22, 2010

Cand statul doarme...

Patrule ale Noii Drepte in Brasov pentru "prevenirea comportamentelor antisociale".

Pe scurt, agresiuni asupra unor membrii ai ND urmate de nici o reactie a martorilor si autoritatilor au determinat, conform articolului si blogului ND, decizia consituirii unei echipe de voluntari in Brasov; acestia vor patrula zone din oras incercand sa previna acte violente la adresa cetatenilor.

Cand citesc asemenea vesti ma incearca 2 sentimente aproape simultan. In primul rand, de satisfactie ca in sfarsit cineva ia atitudine, ca poporul roman nu e chiar mort. In al doilea rand, de ingrijorare, pentru ca odata pornit acest mecanism nationalist actioneaza ca un drog puternic, cu atat mai mult cu cat este administrat unei societati extrem de bolnave. Este nevoie de ordine? Absolut. Sunt autoritatile incapabile de a face ordine si in acelasi timp una din cauzele infractionalitatii galopante in Romania? Da. Seamana Romania cu o Germanie la inceputul anilor 30 (pastrand proportiile)? Din ce in ce mai mult.

Cred sincer ca o astfel de miscare este mai mult decat binevenita acum si sper ca cei care o initiaza sa fie capabili de a o controla -ceea ce de fapt nu cred ca se va intampla, daca vor rezista primului hop (al unor autoritati devenite subit eficiente in directia lor).

Astept cu nerabdare insa ziua in care un Bercea Mondialu' sau alt infractor de orice etnie ar fi va fi gasit legat la usa Politiei Romane. Pentru ca altfel nu se poate vorbi de ordine in Romania in conditiile date, cand sefi ai politiei vorbesc despre camata ca despre un lucru normal. Acestea sunt structuri mafiote, nu autoritati, dar din pacate toti stim asta, nu-i asa?

No comments:

Post a Comment