Wednesday, November 3, 2010

O noua inventie!

Ra-ta-taaaaa-taaaaaaaaaaaa!

Dupa vindecarea -de la distanta, da? - cancerului cu ajutorul unor aparent banale suvite si deloc banale unde electromagnetice, un tomnatic exponent de seama al medicinei romanesti aduce in atentia comunitatii stiintifice dar si a publicului larg o inventie pe langa care mecanismul din Antikitera e un disc de frisbee: DISCUL Graviditatii!

Usor de folosit, garanteaza parintilor sexul copiilor.

Situatie: tinara familie, el sofer de tir, ea casiera la Metro; apartament cu 2 camere in Berceni, masina Fiat din 2002, un hamster, 2 rate la banca. Vor un copil dar nu isi pot permite o fetita, stiind fiind ca sunt pretentioase si deosebit de moody (puteam sa va spun direct ca vor un baietel, dar este civilizat sa va ofer contextul situatiei). Au nevoie de un baietel pe nume Eugen; numele e partea usoara a problemei, putica nu. Solutia: DISCUL GRAVIDITATII! Simplu de folosit, se poate pune usor in poseta sau servieta, este available in 4 limbi (nu ar fi indicat totusi sa-l achizitionati in varianta in greaca -sper ca nu veche- pentru ca nimeni nu garanteaza ca nu va iesi fetita).

Zeci de telefoane sunt primite se pare "din toate colturile lumii" pentru achizitionarea acestui disc de aprox $10. Inclin sa cred ca "toate colturile lumii" pot fi de fapt cateva sate maori din Noua Zeelanda, unde localnicii au observat ca pot alunga mult mai eficient micutele dar enervantele pasari kiwi aruncand acest disc cu certe calitati aerodinamice. Versiunea 2.0 probabil va reusi sa convinga pasarile sa si returneze discul la adresa specificata pe acesta.

Celebrul inventator se pare ca ar fi si consilier pe teme de sexologie al parlamentarilor romani, o functie extrem de ocupata avand in vedere numarul mare de secretare si varsta inaintata a unora dintre alesi.

ps. sa stiti ca nu toti cei din conducere sunt in varsta. Zilele trecute am avut ocazia sa cunosc un distins consilier al unuia dintre ministrii din Romania. Acest demnitar de seama (nu e gluma) are varsta de... 21 ani. Nu stiu ce consiliaza la 21 ani, mi-a fost si frica sa intreb. Din nou spun, nu e o gluma.

2 comments:

  1. Haha, discul graviditatii :)) Pe asta nu o stiam.
    Nu stiu insa daca stii de Monica Tatoiu care s-a imbolnavit brusc de cancer si s-a vindecat la fel de brusc, cu o reteta minune pe baza de propolis (toata povestea imbolvavire-vindecare miraculoasa nu cred ca a durat mai mult de o luna-doua).
    Urmarea se ghiceste simplu: mai multe persoane bolnave de cancer au renuntat la chimioterapie si s-au apucat de aceasta reteta.
    Cat despre consilierul de 21 de ani, nu am comentarii. Pur si simplu nu am.

    ReplyDelete
  2. da, am vazut trecator si titlul cu M Tatoiu, dar banuiam ce or sa abereze in articol asa incat nici nu l-am mai deschis. E o dovada de ignoranta crasa sa popularizezi intr-un ziar atat de vandut astfel de stiri, cunoscut fiind gradul foarte redus de intelegere pe care il are majoritatea (o combinatie de ignoranta si misticism primitiv). Asa cum ai spus si tu, unii o iau chiar de buna si trateaza cancere cu ceai de coada musetelului.

    Mai era un titlu despre nu's ce dieta minune pe baza de cola (sper ca se refereau la alta bautura decat coca-c) prin care slabesti 10 kg in cateva zile, o aberatie absoluta. Nu mai vb de taietorii sub limba cu cozi de pacienti dupa ei, vrajitoare care iau boala cu mana si alti sarlatani de acest gen, cu adevarat criminali.

    Vazand atata ignoranta mi se pare de neconceput sa fie genuine, sa nu existe un efort considerabil de a o intretine. Un fel de evil mastermind behind it care doreste mentinerea acestui popor la un nivel foarte scazut de intelegere. Ma rog, asta e deja filozofie...

    ReplyDelete