Tuesday, March 30, 2010

Muntii Stancosi din AmN sunt impresionanti. Se intind pe sute de km -latime, zeci de vai largi, paduri imense, rauri largi cum poate numai in Retezat sunt unele, in Romania. Si ursi, cam multi dupa anumite pareri; dupa altele, pumele ar fi mai multe, depinde pe meniul cui preferi sa fii :) .

Daca in imaginea de mai sus vedeti ceva zburand, sa stiti ca nu sunt vulturi, ci tantari. Sunt imensi, si, let me tell you that, nu sunt sfiosi deloc. Imagineaza-ti un fel de colibri pentru care tu, cititorule, esti un cocktail ambulant, irezistibil (te simti flatat, nu?). :)

In sfarsit, daca te dai cu Impulse :) si nici nu te impresioneaza ursii si alte vietuitoare, poti sa mergi in drumetii extraordinare. Poti sa vezi turme de elks -un fel de cerbi, ursi cu pui de preferat in departare, castori (nu vand insa nici un fel de ulei), marmote -contrar asteptarilor, sunt cam de 10kg, nu-s mici deloc. Din loc in loc, te intersectezi cu biciclisti, calareti prin paduri, pe rauri sunt caiace sau rafts (white-water rafting e f palpitant, merita facut). Surprinzator, lacurile din mijlocul muntilor au uneori plaji in toata regula, cu docuri, barci cu panze, pescari - conduci, si deodata dupa un munte apar o multime de panze multicolore, nu intelegi in prima faza ce-s cu ele. Din loc in loc, cate un semn iti indica un izvor termal amenajat, and believe me, nimic nu e mai fain decat sa stai in miezul iernii intr-un astfel de izvor, afara sa fie -30C, exact ca maimutele acelea din Japonia pentru care un realizator de la teleenciclop facuse o obsesie la un moment dat (pe buna dreptate).
Unele lacuri -obsesia mea ptr mare- sunt ca niste mici mari, zeci km in lungime, 1-4km latime, serpuind printre munti. Efectiv te simti ca pe litoral, si daca mai si dai peste un restaurant bestial tinut de un neamt, poti sa enjoy un autentic gulash/snitzel intr-o seara calda, cu soarele apunand peste munti.


Alte lacuri sunt strajuite de dealuri -inspre Pacific- cu vii, este absolut bestial sa degusti samplers de vin bun, seara, liniste-muzica de calitate in surdina, oameni de bun-simt in jur, negrabit de nimeni, cu niste aperitive fine pe masa -nu excesiv sau exotic, chestii normale si bune, branzeturi, garden salad, strudel de mere (ca tot v-am spus de neamtul ala). Undeva mai jos, vezi niste caprioare la marginea drumului, pascand nestresate de nimeni.

No comments:

Post a Comment